Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Lakivälitys on avannut uuden Lakiareena-palvelun,
jossa yhdstyy Suomen lakimiesten erityisosaaminen.

Tervetuloa Lakiareenaan tästä!

Verosuunnittelu

Hyvä verojuristi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti

Asiantunteva verojuristi on aina hintansa arvoinen. Verosuunnittelusta maksettava korvaus tulee säästettyjen verojen muodossa takaisin asiakkaalle – usein vielä moninkertaisena.

Verottajan päätöksistä voi valittaa

Muutoksenhaku verotusasioissa on yleinen keino vaikuttaa veron määrän. Verottajan tekemät päätöksen perustuvat usein yleisiin viitearvoihin, eikä niitä kannata kohdella absoluuttisina totuuksina. Jos koet, että verottaja on arvostanut virheellisesti omaisuuttasi tai jättänyt verotusta toimittaessaan asiaan kuuluvia vähennyksiä huomioimatta, kannattaa aina kääntyä verojuristin puoleen.

Kaikki voivat harrastaa verosuunnittelua

Yksityishenkilön verosuunnittelulla voidaan tarkoittaa niinkin yksinkertaisia toimia, kuin kaikkien vähennysten täysimääräistä hyödyntämistä veroilmoitusta täytettäessä. Kotitalous-, matkakulu- sekä muut vähennykset voivat täysimääräisesti hyödynnettynä tuoda tuhansien eurojen säästöt verotuksessa. Myös tulonhankkimiseen tarkoitettujen kulujen ja esim. asuntolainan korkovähennys ovat yksinkertaisia verosuunnittelun keinoja.

Verosuunnittelu on vaihtoehtojen punnintaa

Verosuunnittelu tarkoittaa veroseuraamusten ennakointia ja verotuksellisesti edullisimman toimintavaihtoehdon valintaa. Verosuunnittelusta puhutaan yleensä yritysten ja niiden omistajien verotuksen yhteydessä, kuitenkin myös yksityishenkilöillä on lukuisia eri mahdollisuuksia käyttää hyväksi verojärjestelmän tarjoamia laillisia keinoja vähentää verorasitettaan.

Taloudellisesti merkittävintä verosuunnittelua voi harjoittaa, kun ollaan siirtämässä suurempia määriä omaisuutta toiselle. Lue lisää Perintöverotus ja Lahjaverotus.

Sijoittamisessa verot voivat syödä tuottosi

Sijoittamisessa verotuksen huomioiminen on olennaisen tärkeää, jotta sijoitusten tuotto saadaan optimoitua mahdollisimman korkeaksi. Sijoittajan yleisimpiä verosuunnittelun keinoja ovat tuottojen ajoittaminen tappioiden kanssa päällekkäin, verotehokkaiden sijoitusinstrumenttien valinta sekä sijoittamisesta aiheutuneiden kulujen täysimääräinen huomioiminen (esim. osakkeiden hallintokulut ja sijoituskiinteistöjen huoltokulut).