Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Yrityskauppa

Yrityskaupalla liiketoiminta siirretään myyjältä ostajalle. Yrityskauppa voidaan toteuttaa yhtiön osakkeiden myynnillä (osakekauppa) tai yhtiön liiketoiminnan myynnillä. Osakekaupassa yhtiön osakkeenomistajat myyvät osakkeensa. Liiketoimintakaupassa yritys myy omaisuuttaan. Nämä jakautuvat erilaisiin variaatioihin, kuten management-buy-out -järjestelyyn (MBO), jossa yrityksen toimiva johto ostaa oman yrityksensä.

Yrityskaupassa on usein monia tavoitteita. Ostava taho saattaa pyrkiä kasvattamaan toimintaansa, hankkimaan tietotaitoa tai vähentämään kilpailua alalla. Myyjän intressissä voi olla yrityksen liiketoiminnan fokuksen keskittäminen tai toimintojen karsiminen rahoitusedellytysten parantamiseksi.

Lakimies auttaa yhtiöoikeudellisissa asioissa

Asiantunteva lakimies huolehtii, että yrityskaupan osapuolen edut turvataan kauppasopimuksessa ja tarvittavat selvitykset tehdään huolella ennen kauppaa. Yrityskauppa on usein lukuisten sopimusten ketju, ja lakimies pystyy huolehtimaan, että eri vaiheiden sopimukset laaditaan osapuolen etujen mukaisesti.

Vaihda yksityispuolen
artikkeleihin