Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Vuokravakuus

Vuokranantaja voi varmistaa saavansa maksamatta jääneistä vuokrista ja vuokralaisen huoneistolle aiheuttamista vahingoista vuokravakuudella. Vuokravakuuden maksaa vuokralainen ja se voi olla enintään 3 kuukauden vuokraa vastaava rahasumma. Vuokravakuus palautetaan vuokralaiselle vuokrasuhteen päättyessä mikäli vuokrat on maksettu ajallaan eikä asunto ole vahingoittunut.

Mitä kaikkea vuokravakuus turvaa?

Vuokrasopimuksessa on syytä sopia, mitä kaikkea vuokravakuus turvaa. Normaalisti vakuus kattaa maksamattomat vuokrat sekä vuokralaisen huoneistoon tekemät vahingot. Vakuus voi turvata myös esimerkiksi loppusiivouksen.

Vakuutta hoidettava huolellisesti

Vuokranantajan on hoidettava vuokralaiselta saatua vakuutta huolellisesti ja sitä ei saa sekoittaa vuokranantajan omiin varoihin. Jollei syytä vakuuden käyttämiseen ole, vuokranantajan on palautettava vakuus takaisin vuokralaiselle.

Vuokravakuuden korosta voidaan sopia

Vuokrasopimuksessa voidaan määrätä vuokravakuudelle korko. Korko kannattaa tällöin määritellä todelliseksi talletuskoroksi. Korkein oikeus on ennakkopäätöksessään todennut, että jos rahamäärä on talletettu pankkiin ja vakuudenantaja saa sen takaisin, hän saa myös siitä kertyneen koron.

Vaihda yksityispuolen
artikkeleihin