Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Verosuunnittelu

Verosuunnittelu on vaihtoehtojen punnintaa

Verosuunnittelu on alusta asti tärkeä osa yritystoimintaa. Sen tavoitteena on ennakoida verojen vaikutuksia yritystoimintaan ja pohtia, miten yrityksen veroja olisi järkevintä maksaa ja milloin. Lisäksi pyritään löytämään verotuksellisesti edullisin ratkaisu verohaittojen välttämiseksi.

Hyvä verosuunnittelu edellyttää kaikkien veromuotojen huomioon ottamista. Tuloveron ohella on arvioitava muun muassa arvonlisäveron, varainsiirtoveron, varallisuusveron sekä lahja- ja perintöveron vaikutukset yrityksen toimintaan. Tärkeää on myös huomioida yrittäjän henkilökohtainen verotus.

Yrityksen verosuunnittelussa yhtiömuodon valinta on avainasemassa

Usein yritystoiminta aloitetaan elinkeinonharjoittajana ja liiketoiminnan kasvun myötä siirrytään muihin yritysmuotoihin. Hyvällä verosuunnittelulla punnitaan eri yhtiömuotojen kannattavuutta ja toimivuutta omalle yritykselle ja määritellään paras ajankohta uuteen yhtiömuotoon siirtymiseen.

Hyvä verosuunnittelu ei ole veronkiertoa

Verosuunnittelu on jokaisen oikeus ja siinä on kyse verojen maksun ennakoimisesta ja suunnittelemisesta - ei jokaisen porsaanreiän etsimisestä lakitekstistä. Tarkoituksena on valita sellaiset olosuhteet ja toimenpiteet joilla saavutettava lopputulos on optimaalinen niin verojen määrän kuin muun kokonaisuuden kannalta. Verosuunnittelussa käytetään kuitenkin vain laillisia keinoja ja vaihtoehtoja. Hyvän veroasiantuntijan avulla vältät verosuunnitelman tulkitsemisen laittomaksi veronkierroksi.

Hyvä verojuristi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti

Asiantunteva verojuristi on aina hintansa arvoinen. Verosuunnittelusta maksettava korvaus tulee säästettyjen verojen muodossa takaisin asiakkaalle - usein vielä moninkertaisena. Yrityksen verosuunnittelu on jatkuvaa toimintaa, sillä pitkällä tähtäimellä suunnitelmien tekeminen ei ole mielekästä lainsäädännön mahdollisen muuttumisen vuoksi. Asiantunteva verojuristi auttaa yritystäsi pysymään ajantasalla lainsäädännöstä ja verotuksen muutoksista.

Vaihda yksityispuolen
artikkeleihin