Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Toiminimi

Toiminimen voi rekisteröidä tai vakiinnuttaa käytössä

Yksinoikeus toiminimeen voidaan saada ensinnäkin rekisteröinnin avulla. Rekisteröinnin kautta yksinoikeus nimeen puolestaan saadaan heti, kun se on rekisteröity kaupparekisteriin. Rekisteröidyn toiminimen saama suoja kattaa koko maan

Tietyissä tilanteissa annetaan suojaa myös käytössä vakiintuneille toiminimille. Vakiintunut toiminimi tarkoittaa, että yrityksen toiminnan kohderyhmä yleisesti tunnistaa yrityksen nimen. Vakiintuminen voidaan siis saavuttaa ajan kuluessa ja toiminimen laajan käytön johdosta. Yksinoikeus toissijaiseen tunnukseen voidaan saada vain vakiinnuttamalla tunnus käytössä tai rekisteröimällä tällainen tunnus tavaramerkkinä.

Rekisteröitävyys edellyttää yksilöitävyyttä

Rekisteröitävän toiminimen on yksilöitävä yritys riittävästi. Yksilöitävyysvaatimus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi pelkästään toiminnan laatua tai tarjottavia palveluita tai tavaroita kuvaava nimi ei ole rekisteröitävissä toiminimeksi.

Toiminimen on myös erotuttava aiemmista rekisterissä olevista nimistä kirjoitusmuodoltaan sekä ääntämiseltään. Toiminimi ei saa olla harhaanjohtava tai hyvän tavan tai yleisen järjestyksen vastainen. Toiminimi ei saa olla sekoitettavissa muihin toiminimiin tai tavaramerkkeihin.

Vaihda yksityispuolen
artikkeleihin