Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Koeaika

Koeaika tarjoaa työnantajalle ja työntekijälle mahdollisuuden harkita vastaako työsuhde odotuksia. Koeajan aikana molemmat osapuolet voivat purkaa työsopimuksen loppumaan välittömästi ilman irtisanomisaikaa. Koeaikapurkua ei saa kuitenkaan käyttää syrjivästi tai epäasiallisin perustein.

Koeaika voi olla korkeintaan 4 kuukautta työsuhteen alusta lukien. Jos määräaikainen työsuhde kestää alle 8 kuukautta, saa koeaika olla korkeintaan puolet työsuhteen kestosta. Jos työsuhteen alussa on tavallista perehdyttämistä vaativampi koulutusjakso, voi koeaika olla korkeintaan 6 kuukautta.

Koeaika voi yleensä olla vain työsuhteen alussa. Kuitenkin jos työsuhde päättyy ja samojen osapuolien välille solmitaan uusi työsopimus, voidaan työsuhteeseen sisällyttää uusi koeaika, jos työsopimusten välillä on kulunut pitkä aika tai työtehtävät muuttuvat merkittävästi.

Lakimiehen apu työoikeudellisessa asiassa

Työoikeuteen liittyvissä asioissa asiantunteva lakimies osaa kartoittaa sinun toimialasi ja yrityksesi yksilölliset tarpeet ja riskit. Ulkopuolinen asiantuntija helpottaa molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun löytämistä konfliktitilanteessa ja pystyy ulkopuolisena asiantuntijana rauhoittamaan mahdollisesti kiistaista tilannetta.

Vaihda yksityispuolen
artikkeleihin