Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Lakivälitys.fi

Perunkirjoitus ja perukirja

Perukirja tulee laatia kaikista Suomessa kuolleista

Perunkirjoitus on lakisääteinen toimitus,joka on pakko suorittaa jokaisen Suomessa kuolleen henkilön jälkeen. Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja. Perukirja on kuolinpesän osakasluettelo, eli siihen merkitään kaikki vainajan perilliset ja testamentinsaajat. Perukirja on myös veroilmoitus, johon merkitään kaikki vainajan varat ja velat ja jonka perusteella perintövero määrätään. Perukirjaan tulee merkitä myös perintöön vaikuttavat asiakirjat, kuten avioehto tai testamentti.

Perunkirjoitus tulee suorittaa 3 kuukauden kuluessa kuolemasta

Perunkirjoitus on lakisääteisesti toimitettava 3 kuukauden kuluessa kuolemasta ja perukirja on toimitettava verotoimistoon kuukauden kuluttua perunkirjoituksesta. Velkaisen kuolinpesän kohdalla aikarajojen noudattaminen on erityisen tärkeätä, koska laiminlyönti saattaa johtaa velkavastuuseen.

Huolellisesti laadittu perukirja helpottaa perinnönjakoa

Huolellisesti laadittu perukirja estää yllätykset verotuksessa ja samalla helpottaa perinnönjakoa. Verottaja ei ole sidottu perukirjassa merkittyihin arvoihin perintöveroa määrätessä, vaan perintövero voidaan määrätä maksettavaksi omaisuuden käypien arvojen perusteella. Tasapuolinen perinnönjako on helppo suorittaa perukirjan perusteella, kun perukirjassa on käytetty omaisuuden oikeita arvoja.

Lakimies auttaa perunkirjoituksessa

Lakimies huolehtii, että perukirja on oikeudellisesti pätevä ja että perukirjassa on käytetty omaisuuden käypiä arvoja. Lakimies voi hoitaa perunkirjoituksen kokonaisuudessaan tai voit halutessasi vaikuttaa kustannuksiin hankkimalla itse tarvittavat tiedot ja liitteet.


Tekemällä tarjouspyynnön asiastasi saat ilmaiseksi kartoitettua vaihtoehtojasi ja selvitettyä oikeudellisen avun kustannuksia.

Tee tarjouspyyntö ilmaiseksi

Jaa:

Tee tarjouspyyntö

Valitse aihe, jota asiasi koskee

Valitse alue, jonka lakimiehiltä haluat tarjouksia


HUOM! Tarjouspyynnössä ei tule mainita nimiä tai muita henkilötietoja

Kirjautumiseen tarvittava salasana lähetetään sähköpostiisi.
Markkinointi on Lakivälityksen sisäistä markkinointia. Kieltämällä markkinoinnin et tule saamaan viestejä Lakivälityksen uusista ominaisuuksista etkä juuri sinulle räätälöityjä ehdotuksia profiilisi parantamiseksi.

Yhteystietosi eivät näy lakimiehille. Yhteystiedot toimitetaan lakimiehelle vasta valittuasi tarjouksen.

Lähettämällä tarjouspyynnön hyväksyt Lakivälitys.fi -palvelun käyttöehdot.


Onko sinulla kysymyksiä tarjouspyynnön tekemisestä?

Autamme mielellämme!