Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Lakivälitys on avannut uuden Lakiareena-palvelun,
jossa yhdstyy Suomen lakimiesten erityisosaaminen.

Tervetuloa Lakiareenaan tästä!

Lähestymiskielto

Lähestymiskielto henkilön turvana

Elämässä voi tulla vastaan tilanteita, kun yksinkertaisesti ei ole turvallista olla yhteydessä tiettyyn henkilöön. Tällainen tilanne voi tulla kyseeseen, kun kyseinen henkilö uhkaa toisen henkeä, terveyttä, vapautta tai kotirauhaa. Tällaisia mahdollisesti vaarallisia tilanteita varten on olemassa lähestymiskielto.

Lähestymiskieltoa voi hakea, jos tuntee olonsa uhatuksi

Lähestymiskieltoa voi hakea kuka tahansa, joka perustellusti tuntee itsensä uhatuksi tai häirityksi, mutta useimmin kieltoa haetaan vaikeissa erotilanteissa. Samassa taloudessa asuvien välille ei kieltoa voida hakea, eli erotilanteissa myöntämisen edellytyksenä on lisäksi eri osoite.

Käräjäoikeus käsittelee lähestymiskieltoasiat aina kiireellisinä. Prosessi käytännössä on oikeudenkäynti, jossa tuomioistuin käy läpi asiassa esitetyn selvityksen, kuulee molempia osapuolia ja mahdollisia ulkopuolisia todistajia.

Lähestymiskielto kieltää kaikenlaisen yhteydenoton

Lähestymiskielto tarkoittaa kiellon saaneelle sitä, että tämä ei saa ottaa yhteyttä kieltoa hakeneeseen henkilöön. Normaali eli perusmuotoinen lähestymiskielto on määräys henkilölle, että tämä ei saa tavata suojaa hakenutta henkilöä tai muutenkaan ottaa tähän yhteyttä. Myös yhteydenottoyritykset, seuraaminen ja tarkkailu ovat tällä määräyksellä kielletty.

Lähestymiskielto voidaan määrätä myös ns. laajennettuna lähestymiskieltona. Näissä tilanteissa kieltoa voidaan laajentaa koskemaan oleskelua tietyllä alueella esim. suojaa hakeneen asunnolla, työpaikalla tai muualla erikseen määrätyssä näihin rinnastettavassa paikassa.

Lakimies voi avustaa lähestymiskieltoasiassa

Lähestymiskieltoasiat ovat korostuneen henkilökohtaisia, mutta yleensä melko yksinkertaisia kokeneelle lakimiehelle hoitaa. Lakimiehen apu helpottaa mahdollisesti stressaavan ja ahdistavan asian käsittelyssä.