Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Lakivälitys on avannut uuden Lakiareena-palvelun,
jossa yhdstyy Suomen lakimiesten erityisosaaminen.

Tervetuloa Lakiareenaan tästä!

Asuntokauppa

Asuntokauppa on usein elämän suurin sijoitus. Juurikin tämän takia asuntokauppaan tulee aina valmistautua huolella. Tällöin ei tarvitse jälkikäteen puida ongelmia oikeusteitse. Asuntokaupassa äärimmäisen tärkeitä ovat asianmukaiset tarkistukset/ tutkimukset ennen kauppaa ja huolellisesti laadittu kauppakirja. Ostaja ja myyjä voivat laatia kauppakirjan itse, mutta ulkopuolisen asiantuntijan laatima kauppakirja on yleensä molempien osapuolten etu.

Ennen kauppaa tulee tarkistaa rahoitus ja asunnon kunto

Ostajan tulee aina ennen tarjouksen tekemistä tarkistaa pankista alustava sitoutuminen lainan myöntämiseen. Myös kuntokartoitus on erityisesti vanhemmissa taloissa hintansa arvoinen vakuutus. Vaikka myyjä olisi suorittanut kohteessa kuntokartoituksen, on aina suositeltavaa suorittaa itse valitsemallaan ammattilaisella kattava kuntokartoitus kohteessa ennen kauppoja.

Varainsiirtoveron maksaa ostaja

Asuntokaupassa varainsiirtovero vaihtelee riippuen siitä, onko kyseessä kiinteistö vai asunto-osake. Kiinteistö on kyseessä, kun kaupan kohteena on maata. Kiinteistöllä ei tarvitse edes olla yhtään rakennusta. Asunto-osake on kyseessä, kun ostetaan yksi asunto kerrostalosta, mutta ei koko tonttia ja rakennusta. Ensiasunnon ostaja on yleensä oikeutettu vapautukseen varainsiirtoverosta.

Yksityiskohtainen kauppakirja ehkäisee riitoja

Kauppakirjaan tulee aina listata kaikki asuntoon liittyvät puutteet ja muut kaupan kannalta olennaiset seikat. Tällöin osapuolet voivat aina tukeutua kauppakirjaan, jos kaupan jälkeen ilmenee ongelmia. Lue lisää Asunnon kauppakirja.

Lakimies voi auttaa asuntoasioissa

Lakimiehen puoleen on hyvä kääntyä heti ongelmien syntyessä. Virheisiin voi vedota vain tietyissä määräajoissa virheen ilmenemisestä, joten asia voi olla kiireellinen. Lakimies apu on välttämätöntä, kun selvitetään korvausvastuuseen vaikuttavia selonottovelvollisuuksia ja osapuolten mahdollista tietoisuutta virheistä.