Löydä lakimies

Lakivälityksestä löydät lähes 800 laki- ja asianajotoimistoa

Jätä tarjouspyyntö

Jätä veloituksetta avoin tarjouspyyntö lakimiehille

Lakimies, liity nyt!

Lakivälitys on Suomen Suurin lakipalveluiden hakuportaali

Lakivälitys on avannut uuden Lakiareena-palvelun,
jossa yhdstyy Suomen lakimiesten erityisosaaminen.

Tervetuloa Lakiareenaan tästä!

Asuntokaupan vahingonkorvaus ja hinnanalennus

Jos asuntokaupan jälkeen todetaan, että asunto ei ole sovitun mukainen, saattaa kyseessä olla asuntokaupan virhe. Asuntokaupan virheestä tulee ilmoittaa välittömästi virheen huomaamisen jälkeen tai muuten saattaa menettää oikeuden vedota virheeseen. Lue lisää Asuntokaupan virhe.

Hinnanalennus korvaa korjauskustannukset

Ensisijainen tapa reagoida virheeseen on myyjän antama hinnan alennus. Hinnanalennus on yleensä korjauskustannusten määrä. Korjauskustannuksia ei kuitenkaan hyvitetä täysimääräisesti, jos asunto on alkuperäistä paremmassa kunnossa korjauksen jälkeen.

Vahingonkorvausta voidaan maksaa muista kuluista

Asunnon ostaja voi myös olla hinnanalennuksen ohella oikeutettu vahingonkorvaukseen. Tämä edellyttää, että ostajalle on aiheutunut muuta haittaa asunnon virheellisyyden lisäksi. Asioita, joita voidaan katsoa korvattavaksi, ovat esim. vaaditut tutkimukset, asiantuntija-apu, terveyshaitat tai tilapäisen asunnon hankkimisesta aiheutuneet kustannukset.

Lakimies voi auttaa asuntoasioissa

Lakimiehen puoleen on hyvä kääntyä jo ennen asuntokauppaa, jotta voidaan tarkistaa kauppakirjan ehdot ennen asuntokaupan solmimista.

Ongelmatilanteessa lakimiehen puoleen kääntyminen on suositeltavaa heti ongelmien syntyessä. Virheisiin voi vedota vain tietyissä määräajoissa virheen ilmenemisestä, joten asia voi olla kiireellinen. Lakimies apu on välttämätöntä, kun selvitetään korvausvastuuseen vaikuttavia selonottovelvollisuuksia ja osapuolten mahdollista tietoisuutta virheistä.